divendres, 21 de novembre del 2008

Deflagració a Repsol

Ahir dijous 20 de novembre, a 1/4 de 6 de la tarda es va produir una deflagració a la planta d'olefines de Repsol, a la Pobla de Mafumet.

Hi va haver 12 ferits de diversa consideració. Aquest cop s'ha sabut el què ha passat però estem convençuts que molts cops segur que passen coses que no afecten físicament als treballadors i no surten als mitjans.

Aquest cop la deflagració ha ferit a vàries persones, però què passarà si algun dia es produeix algun accident que vessi a l'aire qualsevol tipus de component perillós? Esperem no saber-ho mai, però ens hem de preguntar si estem realment preparats per a enfrontar-nos-hi.

Si continuem incrementant la concentració de gran indústria contaminant cada cop tindrem més possibilitats que un accident pugui tenir conseqüències molt més greus que les d'ahir, que ja ho són prou.

Més informació a :

http://www.vilaweb.cat/www/elpunt/noticia?p_idcmp=3075301

http://www.diaridetarragona.com/camp/025172/gepecedc/adverteix/perillositat/installacions/repsol/tarragona/demana/inversio/seguretat

http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=563932&idseccio_PK=1051

http://www.3cat24.cat/noticia/334639/tarragones/Dotze-ferits-per-una-explosio-al-complex-de-Repsol-a-la-Pobla-de-Mafumet

http://www.gepec.org/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=929&mode=thread&order=0&thold=0