dimecres, 15 de juliol del 2015

PARAULES DE CEL NET A L'I·LUSTRÍSSIM ALCALDE DE TARRAGONA

Il•lustríssim Alcalde de Tarragona, 

Des de la Plataforma Cel Net estem desconcertats davant la moció que el PSC, conjuntament amb Mare Terra, Fundació Mediterrània, volen presentar al ple aquest mateix divendres. En aquesta, es demana realitzar un estudi epidemiològic per tal de saber com afecta l’aigua, l’aire, el trànsit o la contaminació en la salut de la ciutadania de Tarragona. De totes les estratègies possibles per tal de no realitzar l’estudi de la Qualitat de l’Aire a Tarragona, hem de comunicar-li, sr. Alcalde, que aquesta és la més grotesca que ens podíem haver imaginat. 

El conjunt de membres de Cel Net celebrem l’esperit ecologista que ha despertat en vostè, però permeti’ns ser escèptics davant la seva conversió. Sincerament, veient el seu pacte amb Mediterrània, eufemísticament anomenat grup ecologista, ens comença a preocupar quines són les seves veritables intencions. De veritat es considera tant incrèdul enfront a la capacitat intel•lectual de la ciutadania? Creu que aquesta no dubta del sobtat interès del consistori i de Mediterrània en realitzar un estudi basat en tots els factors haguts i per haver-hi (aire, aigua, menjar, etc.)? Tan poc coneix el seu territori per no adonar-se del fet que la qualitat de l’aire és, ara i inequívocament, una prioritat? Com pensa analitzar els efectes en la salut d’un aire del qual no en coneix ni la seva composició ni la seva qualitat? Cel Net no està en contra d’un estudi epidemiològic, però, és evident, que cada cosa cal fer-la al seu degut temps i en un ordre lògic. 

Quins interessos s’amaguen al darrere d’aquesta estratègia? Tan difícil és engegar un estudi exhaustiu envers la Qualitat de l’Aire? No s’adona de la importància que per la nostra salut té aquest tipus d’estudi? No creu que ja ha arribat l’hora de trencar el tabú que ha suposat fins avui el tema de la contaminació atmosfèrica al Camp de Tarragona? S’ha parat a pensar, per un moment, en cada un dels ciutadans que representa? No creu que es mereixen ser tractats amb el respecte que brinden la transparència i l’exhaustivitat? 

Il•lustríssim Alcalde de Tarragona, des de la Plataforma Cel Net tornem a sol•licitar-li obertament la voluntat de col•laborar, conjuntament amb la resta de Grups Municipals i d’entitats ecologistes i socials de la ciutat, amb l’objectiu d’encaminar la ciutat de Tarragona cap a un model òptim de Qualitat de l’Aire. Li preguem que es deixi estar d’estratègies confrontatives, i li exigim que es prengui seriosament el tema de la Qualitat de l’Aire i la Salut de la seva ciutadania. 

Finalment, per al•lusió, volem referir quatre paraules al Sr. Juárez, president de Mare Terra, Fundació Mediterrània. Primerament, voldríem que deixés d’enganyar a la ciutadania a través del discurs dicotòmic URV – UPC. No sabem si per negligència o per malícia, vostè insinua que Cel Net té interessos amb determinades universitats, però omet que la Plataforma ha col•laborat tant amb una com amb l’altra; i que un estudi de la Qualitat de l’Aire a Tarragona, tenint en compte les seves dimensions, és obligatori realitzar-lo mitjançant un concurs públic. 

Igualment, des de la Plataforma, volem transmetre el nostre malestar per les seves irrespectuoses acusacions enfront les desenes de membres de Cel Net, que de forma altruista dediquen hores i hores de temps lliure, setmana rere setmana, amb el sol objectiu de millorar la situació mediambiental del nostre territori i la salut del Camp de Tarragona. Com es permet la llicència d’acusar-nos de partidistes i poc transparents? La Plataforma no rep cap tipus d’ajuda ni subvenció, i es finança exclusivament a través de les aportacions econòmiques dels mateixos membres. Pot dir vostè el mateix de la seva fundació? 

Vagin al gra i facin, d’una vegada per totes, la feina que els pertoca, els ho demanem si us plau. 

Atentament, 

Plataforma Cel Net
Vall del Francolí, 15/07/2015